X
تبلیغات
رایتل

توصیه‌های بهداشتی - غذایی

آنتی بیوتیک های طبیعی چه هستند؟  

 

هر چه قدر که افراد از عوارض جانبی خطرناک داروهای آنتی بیوتیکی مطلع می شوند، میزان تقاضا برای جایگزین های طبیعی این داروها افزایش پیدا می کند. مواد طبیعی، خطر این عوارض را کمتر می کنند و حتی اثرات جانبی مفیدی دارند که این مسئله با افزایش باکتری های مفید و تقویت سیستم ایمنی بدن فراهم می شود.

آنتی بیوتیک های طبیعی شامل مواد غذایی و گیاهان دارویی است که ویژگی های آنتی بیوتیکی (ضد میکروبی) دارند. خیلی از این ها برای درمان عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی مفیدند.

بیشتر آنتی بیوتیک های طبیعی هم به شکل خوراکی و هم به طور موضعی استفاده می شوند.

مواد غذایی آنتی بیوتیکی:

1- سیر: سیر سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و با باکتری های بیماری زا (استرپتوکوک و استافیلوکوک) و عفونت های پوستی مبارزه می کند.


2- عسل: عسل باعث بهبود زخم های پوستی و عفونت های بدن می شود. مطالعات نشان داده است عسل خیلی بهتر از داروهای آنتی بیوتیکی، باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک را از بین می برد؛ مثلا عسل در درمان عفونت های موضعی مثل نیش زنبور مؤثرتر از داروهای آنتی بیوتیکی است.

البته به یاد داشته باشید که مصرف عسل برای کودکان زیر یک سال به دلیل ایجاد مسمومیت کشنده ی بوتولیسم، ممنوع است.


3- روغن درخت چای: روغن درخت چای، سلاح مؤثری بر علیه عفونت است و عفونت های قارچی و باکتریایی را درمان می کند. در مطالعه ای معلوم شد مصرف روغن درخت چای به اندازه داروهای آنتی بیوتیکی در درمان عفونت های باکتریایی پوست مؤثر است.


4- عصاره هسته انگور: این عصاره می تواند به عنوان ماده ضدعفونی کننده برای درمان انواع عفونت های پوستی به کار رود.


گیاهان دارویی آنتی بیوتیکی:

1- گیاه دارویی سر خار گل (
Echinacea): سر خار گل اگر حداکثر به مدت 10 روز مصرف شود، باعث تقویت و ارتقای سیستم ایمنی بدن می شود.


2- گیاه دارویی نیل وحشی (
wild indigo): این گیاه دارویی برای بهبود زخم های پوستی به طور موضعی استفاده می شود و برای درمان عفونت گلو و دهان، به طور خوراکی مصرف می شود.

اگر این گیاه دارویی به همراه سرخارگل مصرف شود مؤثرتر خواهد بود. در یک بررسی معلوم شد، افرادی که داروهای آنتی بیوتیکی را به همراه سرخارگل و نیل وحشی مصرف کرده بودند، سریع تر از افرادی که فقط داروهای آنتی بیوتیکی خورده بودند، بهبود یافتند.


داروهای آنتی بیوتیکی در مقابل آنتی بیوتیک های طبیعی

مطالعه ای نشان داد داروهای آنتی بیوتیکی تأثیر نامطلوبی روی فلور طبیعی روده دارند. این فلور طبیعی مانع رشد باکتری های مضر می شود.

ولی آنتی بیوتیک های طبیعی مثل سیر، سلامتی روده ها و تکامل فلور طبیعی روده را افزایش می دهند.


* هشدار:

با این که گیاهان دارویی و درمان های طبیعی، نسبتا بی ضرری هستند، ولی اگر به طور نادرست مصرف شوند می توانند مثل هر داروی شیمیایی مضر باشند و مشکلاتی برای سلامتی بدن به وجود آورند.

خانم های باردار و شیرده، کودکان، افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی بدن هستند و بیمارانی که تحت نظر پزشک می باشند، قبل از مصرف این مواد بایستی با پزشک مشورت کنند.

در ضمن اطلاعات ارائه شده در بالا، نمی تواند جایگزین توصیه ها و درمان های پزشکی شود.

بخش تغذیه و سلامت تبیان 

12 ماده غذایی خوب برای صبحانه   

می‌دانید چرا متخصصان تغذیه روی خوردن صبحانه تاکید می‌کنند؟

از مهم‌ترین دلایل این تاکید، مطالعاتی است که نشان می‌دهد صبحانه موجب تمرکز ذهنی بیشتر و ایجاد تفکری خلاق در فرد می‌شود.

به علاوه، از آنجا که سوخت مغز فقط از گلوکز (قند) است، برای بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از افت قند خون، به‌ خصوص در صبح، خوردن صبحانه یک عادت کارآمد محسوب می‌شود و در نهایت این که دیده شده دانش آموزانی که هر روز صبحانه‌ می خورند، به موقع سرکلاس حاضر شده و منظم‌ترند.


اما اگر بخواهیم این عادت را برای همیشه عملی کنیم، چه مواد غذایی می‌توانند سفره ما را رنگین‌تر کنند؟


1- انواع نان
البته از نوع سبوس‌دار مثل نان سنگک و نان‌های تیره فانتزی. این ماده غذایی جزو اصلی صبحانه است که با تأمین کربوهیدرات روزانه، تا حدودی انرژی مورد نیازتان را تأمین خواهد کرد، البته نباید بیشتر از 5 برش (هر برش به اندازه یک کف دست بدون محاسبه انگشتان) شود.


2- شیر (یک لیوان)
یکی از مهم‌ترین نوشیدنی‌های مغذی (منبع کلسیم) برای صبحانه، شیر است که پیشنهاد می‌کنیم نوع کم چرب آن را میل کنید.


3- عسل
این ماده‌غذایی در گروه قندها جای می‌گیرد، اما اگر از نوع مرغوب‌اش باشد به غیر از انرژی، ارزش تغذیه‌ای دیگری نیز دارد، پس می‌توان آن را بر مربا ارجحیت داد. فقط فراموش نکنید که هر یک قاشق مرباخوری عسل به اندازه دو حبه قند کالری دارد و نباید در خوردن‌اش زیاده‌روی کرد.


4- پنیر (کم‌ چرب)
یکی از اجزای پُر پروتئین صبحانه، پنیر است که البته نوع کم‌نمک و کم‌چرب آن به شما توصیه می‌شود. شما می‌توانید قبل از مصرف، آن را با ماده غذایی دیگری مانند کنجد، گردو و حتی سبزیجات معطر طعم‌دار کنید.


5- گردو (دو عدد)
یکی از اجزای چرب صبحانه گردو است. این مغز که سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است، خوردن‌اش حتی برای افرادی که کلسترول بالایی دارند نیز نجات‌بخش است، پس حداقل دو عدد گردو را در صبحانه بخورید.

یادتان باشد که در پنیر ماده‌ای به نام تیرامین وجود دارد که اگر در مغز جمع شود، باعث کند ذهنی می‌شود. البته این ماده توسط یک نوع آنزیم موجود در بدن انسان می‌تواند تجزیه شود، ولی این آنزیم تا حد مشخصی فعال است. برای فعالیت بیشتر این آنزیم باید میزان مس را در بدن زیاد کرد و این کار با خوردن گردو که حاوی مقداری مس است، انجام می‌شو‌د. به همین دلیل در متون دینی، خوردن گردو به همراه پنیر توصیه شده است.

مواد غذایی صبحانه

6- مربا
مربا مملو از قند ساده است که هر قاشق مرباخوری‌اش یک واحد قند محاسبه می‌شود. در کل، بهتر است که قندهای ساده را برای صبحانه انتخاب نکنید، زیرا به دنبال افزایش قند خون، افت آن و بروز گرسنگی حتمی‌ خواهد بود.


7- کره
یکی دیگر از اجزای پر کالری صبحانه کره است که اسیدهای چرب موجود در آن از نوع اشباع‌ هستند. از آنجا که کره می‌تواند کلسترول خون را افزایش دهد، افرادی که محدودیت مصرف چربی دارند، بهتر است از این ماده غذایی صرف‌نظر کنند.


8- خامه
خامه نیز مانند کره، دارای کالری زیاد و چربی اشباع است. لذا افراد دارای چربی و کلسترول خون بالا بهتر است آن را نخورند.


9- تخم ‌مرغ (یک عدد)
یکی دیگر از مواد پروتئینی صبحانه تخم ‌مرغ است که آن را به صورت آب‌پز، عسلی، نیمرو و املت میل می‌کنند. نوع آب‌پز آن برای کسانی که محدودیت دریافت انرژی دارند، توصیه می‌شود. بهتر است از نوع عسلی آن صرف‌نظر شود، زیرا امکان آلودگی به میکروب سالمونلا در آن بالاست. نوع نیمروی آن به دلیل سرخ شدن در روغن برای افرادی که کمبود وزن دارند، بهتر است و املت نیز به دلیل مخلوط شدن با سبزیجات گزینه دیگری برای کم وزن‌ها به حساب می‌آید.


10- عدسی (کم‌ نمک)
این منبع پروتئین گیاهی یکی از غذاهای تنظیم‌کننده قند خون در صبحانه به حساب می‌آید که برخی آن را با سیب‌زمینی و کره و برخی خالی میل می‌کنند. یادتان باشد که یک کاسه عدسی جایگزین مناسبی برای پنیر و یا تخم‌مرغ است.


11- میوه و سبزی
مصرف میوه‌های تازه مثل سیب و پرتقال به دلیل داشتن فیبر و ویتامین
C برای صبحانه مناسب هستند. مصرف آب پرتقال به همراه تخم‌مرغ و یا عدسی باعث افزایش‌ جذب آهن موجود در آنها می شود. گوجه‌فرنگی و چند برش هویج پخته نیز تأمین‌کننده بتاکاروتن و افزایش‌دهنده جذب املاحی مثل آهن هستند.


12- کره بادام‌ زمینی
یکی دیگر از مواد پروتئین‌دار اما چرب صبحانه، کره بادام‌ زمینی است که نمی‌توان در خوردن‌اش زیاده‌روی کرد. فراموش نکنید که یک قاشق غذاخوری آن معادل یک واحد چربی است و 45 کیلوکالری انرژی دارد.


نکته طلایی
باید یک پنجم انرژی دریافتی روزانه از طریق خوردن صبحانه تامین شود؛ مثلا اگر یک خانم بزرگسال به 1800 کیلوکالری انرژی نیازمند است، باید 350 کیلوکالری و آقایی که به 2500 کیلوکالری انرژی نیازمند است، باید 650 کیلوکالری از انرژی دریافتی‌اش، از طریق صبحانه تامین گردد.

در ضمن، بهتر است صبحانه‌تان از چند گروه غذایی مختلف تشکیل شود، نه فقط یک نوع گروه غذایی.

یادتان نرود که شیر، پنیر، تخم‌ مرغ، عدسی و حتی آجیل از منابع پروتئینی هستند و نان و غلات، میوه و سبزیجات، عسل و مربا از منابع تامین‌کننده کربوهیدرات‌های پیچیده و ساده‌اند. البته باید قندهای ساده و چربی‌‌ها (مثل مربا و کره و خامه) در حد کم مصرف شوند و از مصرف سوسیس و کالباس صرف‌نظر کرد.

هفته نامه سلامت

چربی ششمین مزه است  

 

مطالعات جدید نشان می دهند؛ زبان انسان قادر به شناسایی مزه چربی است و افرادی که نسبت به این مزه حساس تر هستند، تمایل کمتری به مصرف غذاهای چرب دارند.

یافته های اخیر نشان می دهند؛ علاوه بر مزه های شیرین، ترش، شور، تلخ و غنی از پروتئین، زبان قادر به شناسایی مزه دیگری نیز هست که این مزه، مزه چربی می باشد .

مطالعه اخیر، در راستای مطالعات گذشته است که در آن مطالعات با استفاده از مدل های حیوانی سعی در کشف مزه چربی شده بود.

سرپرست تیم تحقیق کننده معتقد است؛ هر چه افراد به مزه چربی حساس تر باشند، کمتر به مصرف غذاهای چرب روی می آورند و کمتر از دیگران به اضافه وزن دچار می شوند.

محققان دریافتند: آستانه قدرت چشایی افراد نسبت به مزه چربی با یکدیگر متفاوت است و برخی نسبت به این مزه حساس تر هستند.

محققان معتقدند: با بالا رفتن حجم چربی در رژیم روزمره انسان، حساسیت قدرت چشایی نسبت به مزه چربی کاهش پیدا کرده به همین دلیل برخی افراد مستعد پرخوری غذاهای چرب شده اند.

محققان هنوز قادر به توضیح علت حساس تر بودن برخی افراد نسبت به مزه چربی نمی باشند ولی امیدوار هستند، کشف این علت از چاق شدن انسان ها جلوگیری کرده یا رژیم های غذایی جدیدی را با سطح چربی پایین تر بیابند. همچنین این یافته به پیشگیری و درمان بیماری چاقی کمک شایانی خواهد کرد.
حس چشایی
حس چشایی در افراد مختلف متفاوت است
محققان می گویند اگر طعم کلم بروکلی در دهان شما تلخ است علت را در تعداد پرزهای چشایی که با آن ها به دنیا آمده اید جستجو کنید نه در دست پخت آشپز. آن ها می گویند اگر بوی غذایی برای شما خوشایند نیست مزه آن نیز دلپسند شما نخواهد بود. احساس طعم غذاها کاملا پیچیده است و حاصل تعامل زبان، بینی، سرنخ های روانی و تنوع غذاها در محیط زندگی است. این محققان می گویند ما طعم غذاها را با مغز خود احساس می کنیم.

دکتر بارتوشاک متخصص ژنتیک حس چشایی انسان می گوید مغز انسان طوری برنامه ریزی شده است که تمایل به مصرف چربی دارد که احتمالا از آثار دوران کمبود مواد غذایی در محیط است.

محققان دانشگاه میشیگان به تازگی دریافته اند خوردن غذاهای خوشمزه می تواند باعث فعال شدن سریع آن دسته از سلول های مغز شود که وظیفه احساس لذت را به عهده دارند.

این محققان می گویند نحوه احساس طعم های مختلف بر سلامت افراد تاثیر می گذارد.

برای برخی افراد مزه سبزیجات تلخ تر از افراد معمولی است و محققان می گویند این افراد بیشتر به سرطان روده بزرگ مبتلا می شوند.

دکتر دافی سرپرست تحقیق در مورد ارتباط سلامتی با حس چشایی می گوید مردم بسیاری از تقصیرها را به گردن خود می اندازند درحالی که حس چشایی در افراد مختلف، متفاوت است.

این محقق می گوید به جای ارایه یک توصیه غذایی برای همه باید برای هر فرد توصیه غذایی جداگانه ای داده شود.

از هر چهار نفر در جمعیت یکی به طعم غذاها بسیار حساس است و بر روی زبان خود پرزهای چشایی بیشتری دارد.

طعم بعضی از سبزی ها برای این افراد بسیار تلخ است و از غذاهای طعم دار متنفرند. فلفل زبان آن ها را بیشتر می سوزاند و مزه شیرینی را بیشتر از دیگران حس می کنند. اما به چربی علاقه ای ندارند. این افراد به خاطر سخت گیری در خوردن غذاها لاغر اندام هستند.

اما برخی دیگر عکس گروه اول هستند و در احساس طعم مواد غذایی ضعیف تر از افراد معمولی هستند.

یک چهارم افراد جمعیت را نیز این گروه تشکیل می دهند. آن ها به سبزیجات علاقه دارند، اما چربی و شیرینی را، هر چند باعث گرفتگی سرخرگ های قلبی می شود، ترجیح می دهند.

بقیه مردم بین این دو گروه قرار می گیرند.

بارتوشاک می گوید می توان پرزهای چشایی را تعلیم داد. تنوع غذایی در دوران کودکی، ارتباطات عاطفی با برخی غذاها بیشتر از زیست شناسی افراد در تمایلات غذایی نقش دارد.

حتی می توان پرزهای چشایی را فریب داد. استفاده از سبزیجات شیرین همراه با سبزیجات تند و یا استفاده از شکر برای کاهش تلخی برخی سبزی ها می تواند مفید باشد. ایام تعطیلات و عیدها موقعیت مناسبی برای افراد سخت گیر است تا تنوع غذایی خود را گسترش دهند.

محققان همچنین می گویند حس چشایی با بالا رفتن سن ضعیف تر می شود.

احساس طعم غذاها قبل از آن که غذا با زبان تماس پیدا کند آغاز می شود.

حتی مهم تر از بو کشیدن، عمل جویدن است که بخاراتی آزاد می کند که تا عقب بینی می رسد. فرد گمان می کند طعم ماده ای را حس می کند که در واقع به طور ناخودآگاه بوی آن را احساس نموده است. در این جا اطلاعات مربوط به طعم غذا از یک مسیر متفاوت و حساستری نسبت به مسیر معمول به مغز می رود.

 نیک صالحی

چربی، ویتامین C را بی‌خاصیت می‌کند

اگر تا به حال فکر می‌کردید چربی بیش از حد برای بدن مضر است، چون در دیواره عروق رسوب می‌کند و باعث تنگی و گرفتگی آنها و در نتیجه سکته قلبی و مغزی می‌شود؛اگر تا به حال فکر می‌کردید چربی‌های اضافی فقط از آن جهت بد هستند که با افزایش وزن شما، روی زانوها، قلب و تنفس شما بار اضافه تحمیل می‌کنند؛
اگر تا به حال تصورتان این بود که چربی زیاد در رژیم غذایی باعث چاقی و افزایش خطر بیماری های دیابت، قلبی و فشار خون بالا می‌شود؛ این بار محققان با بررسی‌های بیشتر متوجه شده‌اند که مشکلات ناشی از چربی‌های اضافی بدن، به همین مسائل محدود نمی‌شود.محققان به ‌تازگی فهمیده‌اند چربی زیاد در رژیم غذایی ممکن است اثر آنتی اکسیدانی ویتامین C را از بین ببرد و این ویتامین دیگر نتواند به عنوان یک عامل مقابله با سرطان و پیر شدن سلول‌های بدن عمل کند.در این مطالعه که کار پژوهشگران دانشگاه گلاسگوی بریتانیاست، سعی شده شرایط شیمیایی و مکانیکی داخل معده در آزمایشگاه بازسازی شود.آنها می‌گویند وقتی مخلوط بزاق و مواد غذایی وارد معده می‌شود و با شیره ی معده مخلوط می‌شود، ویتامین C موجود در مواد غذایی گوناگون می‌تواند رادیکال‌های آزاد، یعنی همان مواد زیان‌آوری که خطر بروز سرطان را بالا می‌برند، از بین ببرد؛ رادیکال‌های آزادی مانند نیتریت که در مواد غذایی آماده و کنسروی، مانند سوسیس و کالباس به‌وفور وجود دارد.اما در یک تحقیق، وقتی به همین مخلوط معدی، مقدار بیشتری چربی اضافه شد، محققان متوجه شدند که دیگر این اتفاق نمی‌افتد و ویتامین C نمی‌تواند این واکنش شیمیایی را در معده انجام دهد.یک کارشناس تغذیه در مرکز تغذیه ی بریتانیا درباره نتایج این تحقیق می‌گوید: «البته سرطان بیماری‌ای است که در طی سال‌ها و در اثر حضور انواع و اقسام عوامل ژنتیکی و محیطی به‌وجود می‌آید و پیشرفت می‌کند. لذا نمی‌توان انگشت اتهام را تنها به سمت یکی از این عوامل گرفت و از تاثیر بقیه ی عوامل صرف‌نظر کرد.با این حال شناخت این عوامل و سعی در رفع آنها یا به حداقل رساندن تاثیر آنها، ممکن است تا حد زیادی بتواند از بروز این بیماری در جوامع انسانی جلوگیری کند. نتایج این تحقیق هم از همین بابت قابل توجه استاین محققان که گزارش تحقیقات خود را در نشست سالانه ی انجمن زیست‌شناسی تجربی ارائه کردند، درباره نتایج مطالعه خود گفتند: «ممکن است ویتامین‌های محلول در چربی و پیش‌سازهای آنها، مثل بتاکاروتن که پیش‌ساز ویتامین A است، چنین حساسیتی به حضور چربی‌ها نداشته باشند و در رژیم‌های پرچربی هم بتوانند خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود را حفظ کند.به این ترتیب اهمیت توصیه کارشناسان که تاکید دارند حتماً روزی 5 وعده از انواع سبزی و میوه های تازه مصرف کنیم، غذاهای کم‌چربی بخوریم و کمتر غذاها را سرخ کنیم، مشخص می‌شودتبیان

مصرف نان تست شما را زودتر پیر می‌کند

این مواد شیمیایی (AGE) نام دارند و در مواد خوراکی مختلف از نان تست گرفته تا نوشابه‌های کولا و قهوه ممکن است، تولید شوند.متخصصان تغذیه هشدار دادند: اگر این بار تصمیم داشتید برای صبحانه از نان‌های تست برشته استفاده کنید، باید بدانید که این نان تست‌ها می‌توانند، سبب پیری زودرس و بروز بیماری‌های مزمن شوند.به گزارش ایسنا، جوزف فوربس، متخصص انستیتو قلب و دیابت آمریکا در آزمایشات خود تاثیر خوردنی‌های معمول مثل نان تست را روی بدن انسان بررسی کرده و دریافته است که این نان‌ها، مواد شیمیایی تولید می‌کنند که فرایند پیری را تسریع کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را نیز تشدید می‌کند. این مواد شیمیایی (AGE) نام دارند و در مواد خوراکی مختلف از نان تست گرفته تا نوشابه‌های کولا و قهوه ممکن است، تولید شوند.به گزارش روزنامه‌ سیدنی مورنینگ هرالد، مقدار خیلی زیاد این مواد شیمیایی در بدن می‌تواند موجب بروز بیماری‌های قلبی و دیابت شده و در عین حال چین و چروک‌های پوستی را هم افزایش ‌دهد. هر چه خوردنی حاوی شکر افزودنی بیشتر باشد‌ و بیشتر هم فرآوری شده باشد، مقدار این مواد شیمیایی در آن افزایش پیدا می‌کند .

ناگفته های انار  

یکی از توصیه های همیشگی متخصصان پوست و مو به افراد مراجعه کننده، مصرف فراوان سبزیجات و میوه های تازه است. این خوراکی ها به میزان قابل توجهی دارای ویتامین های متنوع و مواد آنتی اکسیدان هستند و روند پیری پوست را به تأخیر می اندازند.یکی از میوه هایی که از خواص آنتی اکسیدانی بسیار خوبی برخوردار است و طبیعتا خیلی به درد پوست می خورد، انار است.انار منبع مهم آنتی اکسیدان ها، پتاسیم و ویتامین C است. در واقع آب انار یکی از غنی ترین منابع پلی فنول هاست که گروهی از آنتی اکسیدان های قوی هستند. نقش آنتی اکسیدان ها، کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که توسط علل مختلف استرس زا حادث می شوند، مانند مصرف سیگار و دخانیات، آلودگی هوا ، استرس های روحی و سموم مختلفی که به صورت روزمره، خواسته و ناخواسته با آنها مواجه هستیم.متخصصان پوست و مو علاقه خاصی به ویتامین C دارند، زیرا مصرف ویتامین C چه به صورت خوراکی و چه به شکل موضعی برای پوست فواید زیادی دارد؛ مثلا ویتامین C موضعی می تواند با اثرات مضر نور خورشید بر روی پوست مقابله کند. مصرف یک انار معمولی می تواند 40 درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تامین کند.تحقیقات بیانگر آن هستند که عصاره میوه انار ممکن است حاوی عامل موثری در برابر سرطان پوست باشد.در مقایسه انار شیرین و ترش باید گفت که به طور کلی انار ترش برای سلامت پوست بسیار نافع است.ضد سرطان است
قدرت آنتی اکسیدانی آب انار را تا سه برابر میزان آنتی اکسیدان موجود در چای سبز ذکر کرده اند. میوه های دیگری که منابع خوب آنتی اکسیدان هستند و مصرف آنها را همواره توصیه می کنیم، عبارت اند از شاتوت، زغال اخته ، پرتقال، سیب و انگور.انار به واسطه داشتن مواد آنتی اکسیدانی و الاژیک اسید از بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی مانند سرطان پوست و پروستات را کند می کند. پس خاصیت مهم دیگر انار، خواص ضد سرطانی آن است.انار به میزان فراوانی حاوی پلی فنول است. مطالعات نشان داده اند که با مصرف رژیم های غنی از پلی فنول ها، خطر ابتلا به سرطان کاهش می یابد.خون ساز است
انار میوه ای خون ساز و تصفیه کننده خون است، زیرا منبع خوبی از اسید فولیک ، پتاسیم و آهن است. لذا مصرف آن را برای بیماران مبتلا به کم خونی به خصوص خانم ها توصیه می کنیم. یکی از علل مهم مشکلات پوست، مو و ناخن در خانم ها، کم خونی فقر آهن است. می توان گفت که شایع ترین علت ریزش مو در خانم ها، فقر آهن است.انار و سلامت قلب
یک نکته را خانم ها نباید فراموش کنند و آن این است که اگر مبتلا به کم خونی فقر آهن هستند، باید از قرص های آهن برای درمان استفاده کنند و هیچ میوه ای حتی انار حاوی مقادیر کافی آهن نیست. لذا هر چند معروف است که انار خون ساز است، اما نمی تواند برطرف کننده کم خونی فقر آهن باشد.فشار خون را کم می کند
انار برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید است. انار تشکیل پلاک های عروقی را تا 30 درصد کاهش می دهد. کاهش کلسترول بد نیز از دیگر خواص انار می باشد. پس مصرف انار برای بیماران قلبی عروقی می تواند بسیار مفید باشد.دندان ها را سالم نگه می دارد
عصاره انار آثار ضد باکتریایی دارد؛ مثلا با باکتری های ایجاد کننده پلاک های دندانی مقابله می کند و در حفظ سلامت دندان و دهان موثر است.پزشکان جدید و قدیم، فواید آن را تایید می کنند
به هر حال فواید دارویی انار توسط پزشکان مورد تایید قرار گرفته و در طب سنتی از آن به عنوان داروی ضد انگل، ضد اسهال، تقویت کننده قلب و جمع کننده پوست (قابض) یاد شده است و برای درمان زخم های دهان ، خون ریزی لثه ، بواسیر و زخم معده مورد استفاده قرار می گرفته است.

غذای شور باعث زخم معده می شود  

یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی پُر نمک ممکن است خطر ابتلا به زخم‌های معده و اثنی‌عشر را بیفزاید.پاشیدن نمک زیاد به غذا
به گزارش هلث‌دی‌نیوز(Health Day News) پژوهشگران کشف کرده‌اند که غلظت‌های بالای نمک در معده، فعالیت یک ژن را در باکتری مولد زخم گوارشی-هلیکوباکتر پیلوری- القا می‌کند که باعث آسیب‌رسان‌تر شدن آن می‌شود.به گفته این پژوهشگران ظاهرا باکتری هلیکوباکتر پیلوری رژیم غذایی انسان میزبان خود را تحت نظر دارد. یافته‌های همه‌گیر‌شناسی مدت‌هاست نشان داده‌اند که بین هلیکوباکتری پیلوری و ترکیب رژیم غذایی انسان ارتباط وجود دارد.این امر به خصوص در مورد رژیم‌های غذایی مملو از نمک مصداق دارد.این پژوهشگران همچنین دریافتند که غلظت زیاد نمک، نسخه‌برداری از دو ژن را که در آسیب‌رسانی باکتری هلیکوباکتر پیلوری نقش دارند، افزایش می‌دهد و شاید همین پدیده مسئول افزایش خطر زخم‌های گوارشی در افراد آلوده به این باکتری باشد که رژیم‌ غذایی پرنمک مصرف می‌کنند.تبیان

تاثیر غذا بر حافظه

آیا مواد غذایی که مصرف می‌کنید، تأثیر زیادی بر جسم و روح شما می‌گذارد؟
شاید پاسخ دهید خیر. در این صورت بهترین شانس‌هایی که می‌تواند در سلامت‌ شما تأثیرگذار باشد، نظیر سالم و سرحال بودن و راحت خوابیدن را از دست می‌دهید.

سبزیجات، منبع غنی آنتی اکسیدان ها
جوی بایر کارشناس تغذیه و نویسنده کتاب «درمان‌های غذایی» ‌می‌گوید، تغذیه سالم روی ذهن و روحیه فرد بسیار مؤثر است. حدود 500 صفحه از این کتاب به مراقبت‌های تغذیه پرداخته است.در این کتاب به این نکته اشاره شده است که خوردن غذای سالم با ترکیبات مناسب می‌تواند به درمان و کنترل بیماری‌های شما کمک کند. اما فقط با یک رژیم غذایی مناسب نمی‌توان انتظار داشت که تمام بیماری‌های ما کنترل و درمان شوند.برای مثال افرادی که ژنتیک بدنشان مستعد داشتن کلسترول بالاست، قادر به کنترل آن با خوردن مقدار زیادی سیر یا جو نیستند. آنها باید ضمن مصرف مواد غذایی مناسب، طبق دستور پزشک از داروهای کاهش دهنده ی کلسترول خون استفاده کنند.

علاقه ما به غذاهایی که بیماری‌ها را کنترل می‌کنند
مردم از اینکه بتوانند بیماری‌ خود را کنترل کنند، احساس رضایت می‌کنند. محققان روی سبزیجات تازه به خصوص سبزیجات پر برگ مثل بروکلی، تره، تربچه، شلغم و هویج در حال تحقیق و بررسی هستند، برای اینکه بدانند آیا این نوع سبزیجات از گسترش و شیوع سرطان پستان جلوگیری می‌کنند یا خیر.علاوه بر بررسی و درمان بیماری‌هایی مثل سرطان، تحقیقات نشان داده است، وعده‌های غذایی که ما مصرف می‌کنیم شامل صبحانه، ناهار و شام تأثیر زیادی روی حافظه، پوست و حتی روحیات ما دارد.

برای تقویت حافظه،

مصرف آنتی‌‌اکسیدان‌ها(مثل میوه‌ و سبزی ها) که از سلول‌های بدن دفاع و آنها را تغذیه می‌کند، پیشنهاد شده است. آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین از رسوب‌کردن چربی در رگ‌های خونی جلوگیری می‌کنند و باعث می‌شوند که خون به راحتی جریان پیدا کند و به مغز برسد.مطالعاتی که در دانشگاه پزشکی هاروارد انجام شده، نشان داده است افرادی که مقدار زیادی سبزیجات تازه استفاده می‌کنند، کمتر دچار فراموشی و تضعیف حافظه می‌شوند.مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها برای طراوت و شادابی پوست بسیار مفید است. برای مثال مواد غذایی که در آنها مقدار ویتامین C بسیار زیاد است مثل پرتقال، توت فرنگی و انواع کلم‌ها بهترین آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و مصرف آنها بسیار توصیه شده است. ویتامین C همچنین به تولید کلاژن که سهم بزرگی در شادابی و طراوت پوست دارد، کمک می‌کند

.مصرف ویتامین E که به وفور در غلات، میوه‌جاتی نظیر هلو و مارچوبه وجود دارد، بدن ما را در مقابل هر گونه خطرات ناشی از اشعه ماورای بنفش مصون می‌سازد. همچنین مصرف اُمگا 3 همیشه شما را جوان و شاداب نگه می‌دارد.

اگر وضعیت روحی شما مناسب نیست، با مصرف کربوهیدرات‌ها به مقدار زیاد نظیر غلات، سبزیجات و میوه‌جات تازه و گوشت کم ‌چرب می‌توانید آن را بهبود دهید. کربوهیدرات‌ها با تولید و تنظیم قند خون که سلول‌های بدن ما را تغذیه می‌کند، به بدن انرژی می‌دهند.به دلیل آنکه جذب کربوهیدرات‌ها از خون به آرامی صورت می‌گیرد، مصرف پروتئین نیز به تعدیل وضعیت روحی فرد کمک می‌کند؛ مانند گوشت کم‌چرب، ماهی، مرغ و تخم مرغ.خانم بونی تاب کارشناس رژیم غذایی در نیویورک می‌گوید، بدحالی و کسل بودن یک فرد ممکن است به دلیل مصرف نکردن مواد غذایی به مقدار کافی باشد. لذا توصیه می‌شود هر 4 تا 5 ساعت یک بار، کمی غذا بخورید، زیرا این امر سبب می‌شود علاوه بر این که قند خون تنظیم شود، مغز نیز انرژی کافی به دست آورد.تاب دیکس کارشناس استخوان می‌گوید، مردم باید به رژیم غذایی که روی استخوان‌ها تأثیر می‌گذارد توجه کنند. از آنجایی ‌که ساخت استخوان بدن در سن 30 سالگی متوقف می‌شود، مصرف کلسیم در رژیم غذایی به اضافه مصرف غذاهای کم‌چرب که به استحکام استخوان‌های بدن کمک می‌کند، بسیار توصیه می‌شود. این نوع رژیم غذایی به خصوص برای خانم‌های یائسه که مقدار استروژن بدنشان با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند و باعث ضایعات استخوانی می‌شود، تأکید شده است

.اگر به خوردن لبنیات علاقه زیادی ندارید، سعی کنید هنگام شام از مواد غذایی حاوی ویتامین D، مثل ماهی یا اسفناج( مقدار زیادی منیزیم دارد) استفاده کنید. شما می‌توانید اسفناج را با گردو یا فندق و مقداری ماست مخلوط نمایید.بسیاری از مردم فکر می‌کنند غذاهایی برای سلامتی مناسب است که بی‌بو و بی‌مزه باشند. اگر چنین عقیده‌ای دارید شما هرگز نمی‌توانید از یک رژیم غذایی سالم برای مدت طولانی پیروی کنید. شما حتماً از مصرف غذاهایی که نقش مهمی در پیشگیری بیماری‌های متعدد دارند، لذت خواهید برد

. تبیان

شنیسل سلامت

همیشه غذاهایی که با نان خورده می شوند، بیشتر مورد علاقه بوده و هستند. کودکان این غذاها را بیشتر ترجیح می دهند و بدون زحمت زیادی تا ته بشقابشان را البته با کمی سیب زمینی سرخ کرده می خورند

شنیسل مرغ
از سوی دیگر، متخصصان تغذیه به دلیل آنکه مصرف غذا با نان به خاطر وقت گیر تر بودن، کالری کمتری را در یک واحد زمان (البته در مقایسه با غذاهای برنجی) می توانند به بدن فرد برسانند بیشتر توصیه می شوند. یکی از این غذاها که طرفداران نسبتاً زیادی دارد، شنیسل است که اغلب با گوشت قرمز تهیه می شود و اغلب خانواده های ایرانی آن را به این شکل می شناسند. اکنون می خواهیم با کمی تغییر جزئی، ارزش تغذیه ای یک وعده ی غذایی را کمی تغییر دهیم

برای تهیه ی این نوع غذا نکات زیر را در نظر داشته باشید:
۱ - اولین نکته ای که باید در تهیه ی این غذا به کار ببندیم، استفاده از سینه ی مرغ به جای گوشت قرمز است. حتی می توان به جای این گوشت از ماهی نیز استفاده کرد. به این ترتیب عادت استفاده از گوشت سفید در عوض گوشت قرمز را در خانواده ایجاد کرده و از اثرات زیانبار مصرف این نوع گوشت مصون می مانید.۲ - در این غذا از آرد نیز استفاده می شود که اغلب این آردها از آرد گندم سبوس گرفته و سفید تشکیل شده اند که توصیه ما این است که به میزان برابر آرد، از سبوس گندم آسیاب شده نیز استفاده کنید، البته به صورت مخلوط شده با آرد تا به این ترتیب هم فیبر در غذایتان بالاتر برود و کالری کمتری دریافت کنید و هم از سایر فواید آن نظیر درمان یبوست و کاهش چربی خون نیز بهره مند شوید.با استفاده از گوشت سفید در عوض گوشت قرمز از اثرات زیانبار مصرف این نوع گوشت مصون می مانید.۳ -  در این غذا از ماست نیز استفاده می شود که توصیه ی ما این است تا جایی که امکان دارد از ماست کم چربی و یا بدون چربی استفاده کنید.۴ -  تا جایی که امکان دارد، از روغن های مطمئن در سرخ کردن این غذا استفاده کنید. به علاوه می توانید برای کاهش مصرف روغن، آنها را در فر قرار دهید تا میزان مصرف این ماده غذایی به حداقل خود برسد.۵ - در ضمن می توانید به جای تخم مرغ های معمولی، از تخم مرغ هایی استفاده کنید که به جای زرده کلسترول دار، دارای اسیدهای چرب امگا 3 هستند. البته این موضوع دلیل بر خطرناک بودن کلسترول تخم مرغ نیست بلکه به خاطر فواید بیشتر اسیدهای چرب امگا سه است.۶ -در کنار این غذا حتماً از نان های که از آرد کامل تهیه شده اند (با سبوس) استفاده کنید و سالاد سبزی تازه و ماست و یا دوغ کم چرب را با آن همراه کنید تا ارزش تغذیه ای آن کامل تر شود.تبیان

چه صابونی خوب است؟

هرگز استفاده از دستمال‌های مرطوب را جایگزین شستشوی دست‌ها با آب و صابون نکنید
صابون ، بهتر از ژل
جام جم آنلاین: این روزها با شیوع سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی، انواع ژل‌های ضدعفونی‌کننده، صابون‌های آنتی‌باکتریال و دستمال‌های مرطوب به کمک شستن دست و صورت آمده‌اند و در کیف دستی هرکسی دیده می‌شوند. اما آیا این محصولات می‌توانند جای شستن دست و صورت را با آب و صابون معمولی بگیرند؟
چه صابونی خوب است؟
 

پوست وسیع‌ترین عضو بدن است که تمامی سطح بدن را پوشانده است. روی این سطح وسیع موجوداتی تک‌سلولی به نام باکتری‌ها زندگی می‌کنند. برخی از این باکتری‌ها مفید و برخی مخاطره‌آمیز هستند. معمولا بهترین روش برای از بین بردن باکتری‌ها و ویروس‌های مضر پوست، استفاده از آب روان و صابون معمولی است. البته کسانی که مجبورند بارها در روز دست‌های خود را شستشو دهند صابون گلیسیرینه و صابون بچه پیشنهاد می‌شود. معمولا صابون بهتر است مایع و حاوی مواد نرم‌کننده پوست باشد. صابون‌های قالبی در مکان‌های عمومی مانند: اداره‌ها، مدارس، رستوران‌ها و ... خود می‌توانند به انتشار آلودگی و حتی انتقال تخم انگل‌ها کمک کنند.البته باید دانست قابلیت صابون‌های مایع برای آسیب‌رساندن به پوست زیاد است. بنابراین بهتر است از انواع استاندارد و ملایم‌تر آن استفاده شود. درباره دمای آب برای شستشو نیز باید گفت آب گرم توانایی زدودن آلودگی و چربی بیشتری دارد. بنابراین افرادی که پوست چرب دارند بهتر است ابتدا با آب گرم (ولرم) دست و صورت خود را بشویند و بعد جهت ایجاد نشاط و جمع شدن منافذ پوست از آب سرد استفاده کنند. نکته مهمتر آن‌که، اگر در جایی صابون یافت نشد، با آب خالی دست‌های خود را بشویید و یادتان باشد که شستشوی دست‌ها با آب روان نیز می‌تواند بسیاری از میکروب‌ها را از دست‌ها بزداید 

 .ژل‌های آنتی‌باکتریال
برای شستشوی دست و صورت، بهتر است از صابون‌های آنتی‌باکتریال کمتر استفاده شود. چرا که امکان مقاوم شدن میکروب‌ها به مواد آنتی‌باکتریال وجود دارد. در مورد ژل‌های ضدعفونی‌کننده نیز هنگامی که به آب و صابون دسترسی ندارید می‌توانید برای ضدعفونی‌کردن پوست دستتان از این ژل‌ها استفاده کنید. این ژل‌ها برخی حاوی الکل و برخی بدون الکل هستند. مصرف گاه به گاه ژل‌های ضدعفونی‌کننده حاوی الکل در نابودی میکروب‌ها می‌تواند بسیار موثر و مفید باشد. این ضدعفونی‌کننده‌ها اغلب از آب و صابون در کشتن باکتری‌ها و ویروس‌ها موثرترند. در مواردی که فرد با وسایل یا افراد آلوده در تماس بوده، مصرف آن منعی ندارد. توجه کنید که مصرف مکرر و طولانی‌مدت این مواد می‌تواند برای پوست دست آزاردهنده و مخاطره‌آمیز باشد. بنابراین فقط در موارد ضروری مصرف این ژل‌ها توصیه می‌شود

دستمال‌های مرطوب
در مواقع ضروری دستمال‌های مرطوب بسیار خوب هستند. اما هرگز این دستمال‌ها را جایگزین شستشوی دست‌ها با آب و صابون نکنید. آب روان بسیاری از میکروب‌ها و آلودگی‌ها را از سطح پوست کنده و با خود می‌برد. اما دستمال‌های مرطوب این توانایی را ندارند. از سوی دیگر برخی از این دستمال‌ها حاوی مواد معطری هستند که این مواد می‌توانند برای افراد حساس خصوصا کودکان ایجاد آلرژی کرده و مشکل‌ساز شوند

توصیه‌ها
بهترین روش خشک‌کردن دست‌ها پس از شستشو، استفاده از حوله نخی تمیز و خشک یا دستمال کاغذی‌های استاندارد و لطیف است. خشک‌کردن دست‌ها با دستگاه خشک‌کن به دلیل استفاده از هوای داخل توالت امکان انتقال میکروب‌ها را افزایش می‌دهد.ژل‌ها و صابون‌های ضدعفونی‌کننده باید دارای نشان تجاری، برچسب وزارت بهداشت، نشان استاندارد و تاریخ مصرف باشند

جام‌جم

 

تا حالا فکر کردید که چرا موز به شکل یک لبخند بزرگ و خندان است؟
شاید چون وقتی موز می‌خورید چیزهای خوشایند زیادی هست که لبخند به لبتان بیاورد.

بیایید بیشتر در موردش بدانیم!
موز میان‌وعده‌ای است که به راحتی می‌توان هر جا با خود برد چون بسته‌بندی مخصوص خود را دارد و هر وقت پوستش را باز می‌کنیم تازه و تمیز است.
موز بر خلاف دیگر خوراکی‌های شیرین مانند شکلات و کلوچه که سریع قندخون را بالا می‌برند و به مرز خطر می‌رسانند، آهسته‌تر و منظم‌تر اثر می‌گذارد و برای ساعت‌ها سطح انرژی مناسبی در اختیار بدن قرار می‌دهد.
موز حاوی آب و فیبر و سرشار از ویتامین‌های ث، آ، ب۶ و پتاسیم است و بدن هم به راحتی هضمش می‌کند.